Легендата на българския футбол Димитър Бербатов се превърна в истински фен по време на лудите полуфинални срещи от Шампионската лига. Това призна самият той в студиото на „Спортно шоу Гонг”. Нападателят, който сега води треньорски курсове, беше категоричен, че самият той не е вярвал, че могат да се случат подобни обрати за Ливърпул и Тотнъм.

„Поради служебни и бизнес ангажименти, говорех точно по темата Шампионска лига и като стана 0:2 за Аякс срещу Тотнъм и си казах едни неща, спрях да гледам, не е сериозно това, аз самият си казах това, че няма шанс да обърнат резултата.  Аз цял живот се занимавам с футбол и на какви ли не неща съм ставал свидетел. Гледаш, гледаш, 2:0, но бум и всичко се променя. Футболът показа какъв феномен е, не може Барселона да ти води с 3:0, а след това да вкараш 4 гола”, сподели Димитър Бербатов пред Дарик радио.

„На мои приятели съм казвал, че това го има в ДНК на Ливърпул. Значи го имат, заложено е, трябва им нещо да ги задвижи, подем им даде ранния гол. Друг е въпросът, че Барселона не показа нищо. По-гадно ми беше за Аякс вчера. Беше ми много кофти като гледах изполягали на земята, въпреки че съм играл в Тотнъм. Може би имаше лека футболна наивност, а тази интелигентност, ще накъсаме играта, малко грозното, на което не съм фен, но на такава висока цена трябва да го има.”

„Ужас, ужас за Лео Меси. Той си остава Господ за някои хора. Той не е човекът-отбор, на моменти сигурно е човекът-отбор, но когато печелим и когато губим, той да поема вината, не мога да го приема. Трябва да си тотален неблагодарник, ако намериш кусур на Лионел Меси. Има статут, някои играчи са недосегаеми. Никога няма да мога да го приема. На този човек също му е тежко.”

„Напрежението го има и преди и по време на мача, когато участваш в такъв двубой. Ако имаш треньор, който може да те надъха и да махне този стрес до някаква степен, ще е по-добре, но винаги се усеща. Не мога да си го обясня, по това време си правих татуировка, ако трябва да бъда честен. Не знам какво Маурисио Почетино им е казал на полувремето. По време на мача никой не чува треньора. На полувремето трябва да си го казал и да вярваш на играчите си, че до края на второто полувреме това, което си им казал, ще им влияе. Защото те не те чуват на терена. Колкото и да ръкомахаш.”

„За поведението на Барселона нямам отговор, с феноменални футболисти да играеш по този начин, означава, че съперникът те е накарал да изглеждаш така. Аз като бивш играч на Ман Юнайтед не мога да кажа, че искам Ливърпул да стане шампион, но трябва да признаем, че заслужават да са там”, добави още Димитър Бербаров.

„Ами какво ще стане ако Арсенал и Челси се класират на финал в Лига Европа? Сигурно на моменти е подреждане на много фактори, на правилния момент в правилното време. Най-добрите футболисти играят във Висшата лига, а най-добрите треньори са в Англия. Невероятно е. Нямам конкретен отговор, много са факторите за английската доминация. Все пак трябва да се трудиш дори и за късмета. Ако визираш гола на Лукас Моура, той не мисли, той иска само да шутира топката. Той я рита и тя просто отива. Да не мислиш, че съм целил и тя отива точно там. Отива в ъгъла на вратата, да не мислите, че съм се целил точно там. Тя отива.  Топката му падна на крака, той си я пое и всичко става много бързо. И се надяваш да влезе във вратата. И тя влезе.”

„Днес имах среща с бивши колеги и се чудихме как е възможно Барселона да бъдат направени да изглеждат глупаво от 20-годишно момче. То видя ситуацията, че от Барселона спят. На 20 години трябва да си толкова интелектуално напреднал, че да можеш да го направиш. Това е много трудна топка за вкарване. Получи се перфектен удар. Това е отборът на Барселона с толкова много големи футболисти, но ето, че и на такова ниво се допускат такива грешки”, коментира още Димитър Бербатов.

Английската приказка на Бербо: Сладкият спомен на звездата