Севиля поднесе една от най-големите изненади на осминафиналната фаза на Шампионската лига, след като успя да елиминира Манчестър Юнайтед и то насред „Олд Трафорд“. Андалусийци спечелиха с 2:1 гостуването си и по този начин продължават напред в турнира, след като първата среща на „Рамон Санчес Писхуан“ завърши 0:0. Това е първият успех в историята на Севиля на английска земя. Испанският отбор за първи път от 60 години насам се класира за четвъртфиналната фаза на турнира. Головете за победата на Севиля отбеляза Уисам Бен Йедер, който влезе в ролята на жокер за Винченцо Монтела. Италианецът пусна в игра френския нападател в 72-та минута, а 27-годишният голаджия бързо намери пътя към вратата на Давид де Хеа и се разписа в 74-та и 78-та минута. Почетното попадение за „червените дяволи“ реализира Ромелу Лукаку в 84-та минута.

Севиля игра по-добре от своя съперник в по-голяма част от мача. Манчестър Юнайтед отстъпваше в големи епизоди от срещата, а Жозе Моуриньо реално потърси промяна на играта на своя отбор едва, след като тимът му вече изоставаше с 0:2.

Севиля създаде първото опасно положение в мача в 9-та минута. Евер Банега центрира от корнер в наказателното поле на Манчестър Юнайтед, където Хоакин Кореа стреля с глава, но над напречната греда на вратата на Давид де Хеа.

Пред Луис Муриел се откри много добра възможност в 27-та минута, който стреля, но встрани от левия стълб на вратата на Де Хеа.

Единственото добро положение, което се откри пред Манчестър Юнайтед през първото полувреме бе в 38-та минута. Алексис Санчес комбинира с Маруан Фелаини, който бе изведен на отлична позиция и стреля, но Серхио Рико спаси.

Пред Хоакин Кореа се откри отлична възможност в 48-та минута, когато бе изведен сам срещу Дави де Хеа в наказателното поле на Манчестър Юнайтед. Аржентинският футболист на Севиля обаче се забави с обработването на топката и това позволи на Ерик Баи да изчисти топката.

Манчестър Юнайтед организира добра атака в 52-та минута, когато Джеси Лингард комбинира с Ромелу Лукаку, който стреля, но Серхио Рико нямаше проблеми да спаси.

Пред Хоакин Кореа се откри нова възможност в 53-та минута, но след удара му топката премина встрани от левия стълб на вратата на Де Хеа.

Пред Ромелу Лукаку се откри не лоша възможност в 56-та минута. Той стреля от малък ъгъл, но Серхио Рико спаси.

Пол Погба отправи удар от дистанция в 72-та минута, но встрани от десния стълб на вратата на Серхио Рико.

Севиля поведе в резултата в 74-та минута, когато Пабло Сарабиа пусна перфектен пас към Уисам Бен Йедер, който бе изпуснат от Ерик Баи. Френският нападател с премерен удар вкара топката в долния ляв ъгъл на вратата на Де Хеа.

Севиля нанесе своя втори удар в 78-та минута. Хоакин Кореа центрира в наказателното поле на Манчестър Юнайтед, където Ашли Йънг се подхлъзна и не успя да покрие Уисам Бен Йедер, който стреля с глава. Давид де Хеа направи всичко по силите си, за да избие, но топката премина гол линията и съдията Дани Макели посочи центъра.

Севиля продължи да напада, а Давид де Хеа спаси в 81-та минута удар на Хоакин Кореа. Минута по-късно Евер Банега центрира от корнер в наказателното поле на Манчестър Юнайтед, където Клеман Лангле стреля с глава, но встрани от левия стълб на вратата на Давид де Хеа.

Манчестър Юнайтед изпусна много добра възможност в 82-та минута. Хуан Мата подаде към Ромелу Лукаку, който отблизо стреля над напречната греда в аут.

Хоакин Кореа излезе на отлична позиция в 83-та минута, но Де Хеа отново се намеси и спаси.

Манчестър Юнайтед успя да намали изоставането си в 84-та минута, когато Маркъс Рашфорд центрира от корнер в наказателното поле на Севиля, където Неманя Матич пропусна топката за Ромелу Лукаку, който бе изпуснат от Габриел Меркадо и това позволи на белгиеца да вкара топката във вратата на Серхио Рико.

Уисам Бен Йедер можеше да оформи своя хеттрик в 85-та минута, но ударът му не бе точен.

В първата минута на добавеното време на срещата Стивън Н‘Зонзи пусна отличен извеждащ пас към Уисам Бен Йедер, който изскочи сам срещу Давид де Хеа. Французинът стреля, но испанският вратар успя да спаси удара му с десния си крак.

По този начин Севиля записа историческа вечер на „Олд Трафорд“ и се класира за четвъртфиналите на Шампионската лига. Жребият за следващата фаза на турнира е в петък.

Манчестър Юнайтед: 1. Давид де Хеа – 25. Антонио Валенсия, 12. Крис Смолинг, 3. Ерик Баи, 18. Ашли Йънг – 27. Маруан Фелаини, 31. Неманя Матич – 14. Джеси Лингард, 7. Алексис Санчес, 19. Маркъс Рашфорд – 9. Ромелу Лукаку

Севиля: 1. Серхио Рико – 25. Габриел Меркадо, 4. Симон Кяер, 5. Клеман Ленгле – 17. Пабло Сарабиа, 15. Стивън Н‘Зонзи, 22. Франко Васкес, 10. Евер Банега, 18. Серхио Ескудеро – 11. Хоакин Кореа, 20. Луис Муриел

Стадион: „Олд Трафорд“

Съдия: Дани Макели