Манчестър Юнайтед сътвори чудовищен обрат над ПСЖ и ще играе в 1/4-финалите на Шампионската лига. Момчетата на Оле Гунар Солскяер надделяха крайно драматично над парижани с 3:1 в среща реванш от осминафиналите на "Парк де Пренс", и въпреки загубата с 0:2 на "Олд Трафорд", продължват напред след повече голове на чужд терен (3:3).

Юнайтед

източник: Gulliver/GettyImages

Краят на двубоя бе изумителен. Юнайтед водеше с 2:1 и се нуждаеше от един гол, когато в 92-ата минута Дамир Скомина преразгледа с ВАР ситуация, в която бранителят на домакините - Преснел Кимпембе, бе играл с ръка в наказателното си поле. Съдията прецени, че това е дузпа, която бе реализирана от Маркъс Рашфорд в 94-та минута.

Срещата върна спомените за великата нощ през пролетта на 1999 г., когато именно Солскяер матира Байерн Мюнхен с гол в добавеното време (93') на финала в Шампионската лига (2:1).

ПСЖ - Манчестър Юнайтед

източник: Gulliver/GettyImages

За ПСЖ поражението е много подобно на онова отпреди две години, което претърпя от Барселона в 1/8-финалите - обрат в реванша (1:6), въпреки успеха в първия мач (4:0).

Иначе луда първа част беляза двубоя на "Парк де Пренс". В нея на два пъти за англичаните се разписа Ромелу Лукаку - първо, след грешно връщане назад на Тило Керер (2') и след това при грешка на вратаря на ПСЖ Джанлуиджи Буфон, който изпусна топката (30'). И в двата случая Лукаку изскочи на празна врата и даваше аванс на своя тим. 

ПСЖ - Манчестър Юнайтед

източник: Gulliver/GettyImages

Между двете попадения на Юнайтед за ПСЖ вкара левият бранител Хуан Бернат, който получи чудесен пас от Килиан Мбапе на далечна греда (12') и на празна врата реализира.

Втората част бе по-предпазлива и от двата тима. Юнайтед се изнесе по-високо по терена и потърси така ценния гол, който в крайна сметка дойде.

Лукаку

източник: Gulliver/GettyImages

Победата за "червените дяволи" е още по-сладка с оглед на липсващите титулярни играчи - наказаният Пол Погба и контузените Джеси Лингард, Алексис Санчес, Хуан Мата, Неманя Матич, Андер Ерера и Антони Марсиал.

..................................................................................................................

Пари Сен Жермен - Манчестър Юнайтед 1:3 (3:3 общ резултат)

0:1 Ромелу Лукаку 2'

1:1 Хуан Бернат 12'

1:2 Ромелу Лукаку 30'

1:3 Маркъс Рашфорд 94' (дузпа)

..................................................................................................................

Край на срещата! Манчестър Юнайтед ще играе в 1/4-финалите!

94' ГОООООООООООООООООООООООООООООООЛЛ ЗА ЮНАЙТЕД - 1:3! Маркъс Рашфорд реализира дузпата, с която изхвърли ПСЖ от турнира и прати Юнайтед в блажено щастие. Общ резултат 3:3. Гостите продължават след повече голове на чужд терен.

92' О, Боже! Дузпа за Манчестър Юнайтед - Скомина разгледа игра с ръка на Кимпембе в наказателното поле на ПСЖ. 

90' Диого Далот стреля от дистанция, но Кимпембе блокира удара и изпрати топката в корнер.

Куп футболни светила гледаха ПСЖ и Ман Юнайтед

87' Трета смяна в тима на Юнайтед - 17-годишният Мейсън Грийнууд заменя Ашли Йънг и прави дебют за първия тим на "червените дяволи".

83' Манчестър Юнайтед оцелява след голям шанс за ПСЖ! Топка зад защитата на гостите позволи на Мбапе да излезе сам срещу Де Хеа. Младият талант преодоля стража, но не си поведе добре. Там Смолинг го блокира, а топката стигна до Бернат, който стреля от малък ъгъл, но топката удари дясната греда от външната й страна и отлетя встрани.

82' Мюние се измъкна отдясно на наказателното поле и стреля от малък ъгъл, но Де Хеа внимаваше и изби.

80' Смяна в тима на Юнайтед - Тахит Чонг замени Андреас Перейра.

Юнайтед сякаш се "качи" по-високо по терена, опитвайки в по-дълъг период да държи топката в себе си. ПСЖ обаче продължава да е много опасен на контраатака.

76' Домакините изнесоха бързо с контраигра, а топката стигна до Мбапе. Той се понесе напред, но си поведе прекалено силно и кълбото излезе в аут.

70' Двойна смяна в ПСЖ - Леандро Паредес на мястото на Тило Керер и Тома Мюние на мястото на контузилия се Юлиан Дракслер.

69' Юлиан Дракслер получи мускулни болки и падна на тревата. Това спря играта, а медицинският щаб на ПСЖ извади от игра германеца.

По-спокойни първи 15 минути на втората част, в които ПСЖ внимава за нови грешки, а Юнайтед продължава да уплътнява свободни зони в своята половина, в които скоростта на съперника може да се разгърна смъртоносно.

60' Анхел Ди Мария стреля от над 25 метра, фронтално на вратата на Юнайтед, но Де Хеа улови кълбото между ръкавиците си.

58' Лукаку получи болки в дясното ходило и се свлече на земята. След кратка пауза белгиецът се изправи и продължи игра.

56' ЗАСАДА! Анхел Ди Мария вкара гол, но при паса към себе си е бил в засада. ВАР помогна за правилното решение на Дамир Скомина. 

21 - Манчестър Юнайтед изравни клубния си рекорд от ноември 1956 г. до септември 1958 г., когато тимът записва 21 поредни гостувания, в които реализира гол.

Начало на втората част!

Край на първата част! 2:1 за Манчестър Юнайтед след 45 минути в Париж. Лудо първо полувреме, в което "червените дяволи" на два пъти излизаха напред в резултата. ПСЖ върна един гол и като цяло доминираше над топката. Подходът на Юнайтед е защитен, но стратегията на Солскяер дава плодове в малкото моменти, в които тимът му излиза по-високо по терена. ПСЖ трудно гради от дълбочина, когато съперникът е изнесен напред. Шансове за Ди Мария, Алвеш и Бернат за домакините, които бяха пропуснати. Юнайтед показва ефективност - три точни удара, два гола.

42' Резервата Диого Далот отне топката на играч на домакините и се впусна напред. Той навлезе в наказателното поле на ПСЖ и върна към точката на дузпата, където кълбото рикошира в крака на Маркиньос и се насочи към вратата на Буфон. Италианският страж обаче внимаваше и закова топката в плонжа си.

За първи път в кариерата си Ромелу Лукаку бележи по два гола в три поредни мача, в които участва.

36' Смяна в тима на Юнайтед! Диого Далот заменя контузения Ерик Баи.

30' ГООООООООООООООЛЛЛ ЗА ЮНАЙТЕД - 1:2! Юнайтед пак взима аванс след нов гол на Лукаку. Слаб шут на Рашфорд не бе уловен от Буфон, който изпусна топката. Там белгиецът Лукаку отново се озова на празна врата и вкара втория гол в срещата (3:2 общ резултат - още един гол е нужен на Юнайтед, за да продължи напред).

28' 25 минути по-късно Юнайтед отново излезе напред и застраши вратата на Буфон. Маркъс Рашфорд получи вляво на атаката и мигновено стреля с левия крак, но топката прелетя в аут.

Вундеркинд! Килиан Мбапе вече има най-много асистенции през този сезон в Шампионската лига - 5.

21' Мощен шут на Ди Мария отляво по диагонал, но топката профуча до левия страничен стълб на Де Хеа.

19' Хуан Бернат отново получи вляво на наказателното поле и стреля плътно, но Де Хеа изби с две ръце.

15' Акция на ПСЖ отляво позволи на Ди Мария да центрира на далечна греда. Там Алвеш бе оставен сам и стреля от воле, но неточно в аут.

12' ГООООООООООООООЛЛЛ ЗА ПСЖ - 1:1! Силна комбинация на домакините в предни позиции изведе Хуан Бернат на празна врата. Мбапе надигра Смолинг отдясно и пусна прострелен пас на далечна греда. Там нито Де Хеа, нито Баи успя да изби, а Хуан Бернат се озова на стрелкова позиция, изравнявайки резултата. (3:1 общ резултат)

11' Нов шанс за изстрел на играч на ПСЖ. Успоредно на голлинията подаване отляво не бе изчистено от защитата на Юнайтед. Топката стигна до Дани Алвеш, който върна пред вратарското поле. Там Мбапе опита да шутира, но Смолинг блокира удара.

Каква форма! 5-ти гол за Лукаку в последните 3 мача във всички надпревари за белгиеца.

7' Шанс за ПСЖ! Атака отляво на парижани позволи на Бернат да извади топката на дузпата, където Мбапе стреля слабо с левия крак, но Смолинг се хвърли пред топката и изби.

2' ГООООООООООООООЛЛЛ за Юнайтед - 0:1! Попадение "още от съблекалнята" дава надежди на англичаните. Грешка на Тило Керер при връщане на топката назад позволи на Ромелу Лукаку да открадне, да преодолее Тиаго Силва и стража Джиджи Буфон и на празна врата да даде аванс на Манчестър Юнайтед. Общият резултат вече е 2:1 в полза на ПСЖ!

Начало на срещата! 

Добър вечер! Манчестър Юнайтед мечтае и ще опита да навакса пасив от два гола след първия мач. ПСЖ гледа спокойно към 1/4-финалите. 2:0 за парижани след първия мач на "Олд Трафорд" - голове на Кимпембе и Мбапе.

Стартови състави:

Пари Сен Жермен (4-2-3-1): Джанлуиджи Буфон, Тило Керер, Тиаго Силва, Преснел Кимпембе, Хуан Бернат, Дани Алвеш, Марко Верати, Маркиньос, Юлиан Дракслер, Килиан Мбапе, Анхел Ди Мария

Треньор: Тоамс Тухел

Манчестър Юнайтед (4-4-2): Давид Де Хеа, Ашли Йънг, Виктор Линдельоф, Крис Смолинг, Ерик Баи, Люк Шоу, Фред, Скот Мактоминей, Андреас Перейра, Ромелу Лукаку, Маркъс Рашфорд

Треньор: Оле Гунар Солскяер

Главен съдия: Дамир Скомина

Стадион: "Парк де Пренс"