Жозе Моуриньо призна разликата в класите между неговия Манчестър Юнайтед и Ювентус след двубоя, завършил с успех 1:0 за гостите от Торино.

Според Специалния Юве е "на различно ниво на качество, стабилност, опит и ноу-хау" спрямо "червените дяволи".

"От другата страна имат огромно качество. Понякога хората гледат към Кристиано Роналдо или Дибала, но в един топ отбор са важни хора като Джорджо Киелини и Леонардо Бонучи. Мисля, че Ювентус е от типа отбори, срещу които е много трудно, когато водят. Беше много трудно", заяви португалецът.

"Мисля, че нещата при нашите атакуващи футболисти не се получаваха. Но всеки опита, всеки бе силен психически, за да пробва до края. Беше много труден мач за нас. Мислех, че може да вземем нещо, но не бе възможно."

Моу бе попитан, дали пък неговите играчи не са демонстрирали прекалено голямо уважение към съперника. "Не мисля така. Опитах да не бъде така. Беше важно момчетата да са позитивни и да вземат позитивното чувство от мача ни на "Стамфордж Бридж" (2:2 с Челси б.р.)."

"Но Ювентус е на различно ниво, трябва да съм честен. Ниво на качество, стабилност, опит, ноу-хау. Основата на отбора са Бонучи и Киелини. Това е основа, която им позволява да играят със свобода в атака. 'Загубете топката, няма проблем, ние сме тук'. Можеше да си заслужим гол за усилията на момчетата, но не беше възможно. Нямам оплаквания от моите момчета. Позитивен съм за техните усилия."

Според Моуриньо Ювентус е "един от основните претенденти да спечели Шампионската лига. Още когато видяхме жребия, знаехме, че ще се борим с Валенсия за второто място".

Юве на Роналдо мина победоносно и през Олд Трафорд

36 снимки