Два пъти по 1:1. Това сочат резултатите от първите четвъртфинални срещи в Шампионската лига. Твърд Х по 2. Може би съвсем леко изненадващо, но не съвсем.

Барса и Атлетико Мадрид за четвърти пъти „хиксират“ този сезон в различните турнири. Два пъти по 0:0 и два пъти по 1:1. Предстоят им още два мача. Един в Мадрид и един в Барселона. Реваншът в Шампионската лига и в последния кръг на Примера. Там все някой ще трябва да бие. По един или друг начин. Трябва да се определи полуфиналист в турнира на богатите и шампион на Испания. Във втория случай възможно е и трети да спечели в караницата между двамата.

Атлетико е гранит при Диего Симеоне. Няма такъв борбен отбор, с желязна дисциплина и с голям дух. И страхотен вратар, какъвто е младият белгийски гигант Тибо Куртоа. За четвърти пореден път „дюшекчиите“ успяват да се анулират с „тики-такаджиите“, което е постижение. Снощи един великолепен Иниеста, подпомогнат от Неймар, и един нетолкова великолепен Меси, специално тази вечер, не стигнаха за повече от равенство на каталунците. Голям мач, предстои вероятно още по-голям на „Висенте Калдерон“.

Манчестър Юнайтед май някои спряха да ги броят за живи. Но Юнайтед не е Чапръчене, това е гранд. Колкото и в слаба форма да се намира, това е европейски гранд. Байерн го разбра, макар че ремито 1:1 облагодетелства леко баварците.

Баварците, които все повече се „барселонизират“. Знае се кой там е треньорът и откъде идва. Цъкат около голлинията, но безплодно, за ужас на пуританите-германофили, свикнали с директния и мачкащ немски стил. На тях 23-25 точки преднина в Бундеслигата не им стигат, желаят нещо повече.

А „червените дяволи“ снощи се изхитриха да се правят на дяволи. На класически италиански дяволи от времето на „катеначото“. Успяха частично. Ако не беше Уелбек, можеше дори съвсем да изключат немската машина. Но и така за тях е добре. Добре – през този сезон, по изключение. При 7 домакински загуби, реми с еврошампиона и шанс за реванша поне не е зле.

Засега твърд Х по 2. Ще видим как ще е при останалите тази вечер.