Английският национал Маркъс Рашфорд откровено призна, че намира за дразнеща ролята си на резерва в своя клубен Манчестър Юнайтед. Младият талант обаче бе категоричен, че този факт изобщо не го разколебава и той ще продължи да се бори за мястото си.

20-годишният нападател избухна на голямата сцена през 2016-а под ръководството на Луис ван Гаал и много бързо се превърна в новия голям любимец на Англия. Показателно е, че на толкова крехка възраст Рашфорд изживява първото си участие на Световно първенство.

Факт е и жестоката конкуренция за позиции в Манчестър Юнайтед. Тя стана дори по-сериозна след лятната придобивка на Алексис Санчес, когото мениджърът Жозе Моуриньо използва по левия фланг.  На същата позиция португалецът предпочита да дава шанс и на Рашфорд. На този етап обаче младокът си остава резерва и работи по въпроса да промени ситуацията си.

„Всеки футболист би ви казал, че винаги е дразнещо, когато не е сред титулярите. В такава ситуация си длъжен да гледаш позитивно – така получаваш два дни за допълнителни тренировки”, заяви Рашфорд.

„Това не ме е спряло да се развивам. Ако ситуацията беше тъкмо обратната, то щях да имам голям проблем.”

„Моуриньо разполага с 20-25 футболисти. Всеки от тях разполага с различни качества и пасва на различни стилове, така че откриването на точния баланс е тежка задача пред мениджъра. През повечето време той успя да се справи, но ние се нуждаем от нещо повече, за да се борим за титлата”, добави Рашфорд.

През миналия сезон младокът взе участие в 53 срещи за „червените дяволи” и завърши сезона с рекордните за кариерата си дотук 13 гола. Англичанинът също така добави и 9 асистенции, което е доста добър показател, като се има предвид, че бе титуляр в само 26 от споменатите двубои.

Още по темата:

Отхвърлен от Юнайтед подкачи Жозе заради Рашфорд

Моуриньо очаква Погба и Рашфорд да останат в Юнайтед

Легенда на Юнайтед счита Алексис за тотален минус