Манчестър Юнайтед гостува на Шериф Тираспол в среща от втория кръг в Лига Европа. Двубоят от Група Е е тази вечер от 19:45 часа и ще бъде предаван пряко по MAX Sport 3. Главен съдия на срещата, която ще се играе на стадион "Зимбру" в Кишинев, е Павел Рашковски от Полша. 
 
"Червените дяволи" стартираха в турнира с домакинска загуба 0:1 от Реал Сосиедад и втора грешна стъпка би поставила под въпрос излизането на тима от групата. Манчестър тръгна за Молдова с група от 22 футболисти, като в нея не попаднаха заради травми Антони Марсиал, Дони ван де Беек, Маркъс Рашфорд и Аарън Уан-Бисака. Добрата новина за Ерик тен Хаг е завръщането в състава на Люк Шоу, който пропусна два от последните три мача на Манчестър Юнайтед заради контузия.
 
Шериф бе повече от убедителен преди седмица при гостуването на кипърския Омония, след като спечели с 3:0. И тази вечер молдовците ще разчитат на отличната форма на нигерийците Рашид Аканби и Ияи Атиемуен, които се разписаха в Никозия. Много надежди се възлагат и на взетия под наем това лято от турския Коджаелиспор - Мухамед Диоп. Сенегалският халф, който е само на 21 години, отбеляза третия гол срещу Омония.