Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг възнамерява да се наслади на сблъсъка от Лига Европа с Фенербахче на Жозе Моуриньо, определяйки един от своите предшественици начело на "червените дяволи" като "пример за много, много мениджъри". Юнайтед ще гостува в Истанбул в четвъртък в двубой от третия кръг от Лига Европа.

Португалецът Моуриньо, който оглавява турския Фенербахче от лятото, бе доста дискусионна фигура по време на периода му в Манчестър Юнайтед между 2016-а и 2018 година. Той спечели три трофея с английския отбор, включително Лига Европа през 2017-а.

"Предстои наистина голям мач и за двама ни“, каза Тен Хаг на церемония на Асоциацията на отразяващите футбол журналисти.

"Наистина ми е приятно да се изправям срещу него и да играя срещу него. Той винаги има добри отбори. Жозе е победител, спечелил е толкова много трофеи. Мисля, че той е пример за много, много мениджъри", коментира още нидерландкият специалист.

Въпреки че изведе Манчестър Юнайтед до триумф в турнира ФА Къп в края на миналия сезон, Ерик тен Хаг отново е под напрежение след безличния старт на новата състезателна година.

"Това е футбол, трябва да живееш за момента. Трябва да се доказваш всеки ден, всеки сезон, така че ние с отбора трябва да го направим. Все още сме началото на сезона и ще видим къде ще завършим, но нашата цел е отново да спечелим трофей", увери Тен Хаг.