Легендарният мениджър на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън си припомни историческата победа над Рома със 7:1 в Шампионската лига и призна, че се е опитал да привлече Франческо Тоти.

Шотландецът говори пред „Гадзето дело Спорт“ в навечерието на първия полуфинал в Лига Европа между „червените дяволи“ и „римските вълци“.

„Всеки играч предложи най-добрата си музика и всички заедно създадоха невероятна симфония. Веднага имах чувството, че преживявам една от онези нощи, които рядко се случват в живота на един треньор“, заяви Фъргюсън.

„Бях много доволен, че Лучано Спалети прие поканата ми, въпреки резултата. Той дойде в моя офис, за да изпием едно питие и да си поговорим. Фактът, че се появи, спазвайки обещанието си, беше демонстрация на силна личност. Мога да си представя, че не му беше лесно, но Лучано не отстъпи като истински спортист“, добави още той.

„Харесвах Франческо Тоти и исках да го привлека в Манчестър Юнайтед. Но когато проявихме интерес, веднага ни стана ясно, че той не иска да напусне Рим. Той беше дълбоко привързан към своя град. Цялата му кариера е ясна – той носи единствено екипа на Рома“, каза легендарният шотландец.