Мениджърът на английския Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер заяви, че ще пусне трима дебютанти в утрешното гостуване на Астана в двубой от петия кръг на Лига Европа. И тримата ще са играчи от академията на клуба - Итън Леърг, Ди'Шон Бернард и Дилън Левит. Под рамката на вратата пък ще започне 36-годишният Лий Грант, за когото това ще е едва втори мач с екипа на „червените дяволи“.

Двубоят в Казахстан е почти никакво значение за Юнайтед, които си осигуриха класиране за следващата фаза на Лига Европа още след победата над сръбския Партизан в миналия кръг. Дори да загуби утре, Юнайтед пак може да се пребори за първото място, тъй като в последния кръг приема на "Олд Трафорд" АЗ Алкмаар, който в момента е на второ място в Група L. Поради тази причина Солскяер включи в групата си предимно млади играчи, като единствените по-опитни са Лий Грант, Аксел Туанзебе, Люк Шоу и Джеси Лингард.

"Мисля, че това ще бъде един равностоен и труден двубой. Ние ще използваме някои млади играчи. Ако ще се учат да играят в такива мачове, това ще бъде едно страхотно начало за тях. Не очакваме от тях да доминират, но би трябвало да могат да се противопоставят. Ако заложим на титулярите, може би ще имаме по-добри шансове за победа. Но това е по-правилното решение. Ще стане един страхотен футболен двубой", сподели Солскяер на своята пресконференция преди утрешния двубой.

Астана загуби и четирите си мача в групата до момента, като допуснаха и 14 гола във вратата си при само един отбелязан до момента. Очакванията са утре "Астана Арена" да бъде изпълнен до краен предел.