Легендата на Манчестър Юнайтед Пол Скоулс вярва, че изходът от тазвечершния финал за Лига Европа срещу Аякс ще определи сезона на „червените дяволи” като успешен или провален.

Трофеят от втория по сила европейски клубен турнир е единственият, който липсва в богато украсената витрина на „червените дяволи”. Не само обаче това е заложено на карта, а също и класиране директно за групите на Шампионската лига, което се полага на победителя. Юнайтед завършиха на незавидното 6-о място в първенството, а предвид солидните инвестиции преди началото на сезона, неучастие в ШЛ ще бъде сериозен минус.

„Финалът ще бъде много добър. Дали може да бъде велик? Трудно мога да кажа, защото по принцип първенството е водещият турнир”, коментира Скоулс пред „Скай Спортс”.

„Във Висшата лига съдят за теб след изиграването на 38 мача, а да завършиш 6-и не е много добре. Всеки в Юнайтед е наясно с този факт, мениджърът – също. Смятам, че сезонът беше наполовина разочароващ именно заради представянето в Премиършип, макар че въпреки 10-те равни у дома, те бяха доста близо (до топ 4 – б.р.).”

„Трудно ми е да съдя. Можеше да бъдем далеч по-добри в първенството. Юнайтед трябваше да спечели във всяко едно от тези 10 равенства. Беше трудна година за Моуриньо, но мачът тази вечер е решаващ. Те трябва да влязат в Шампионската лига, за да бъдат конкурентни.”

„Очевидно Шампионската лига е мястото, където те трябва да се намират. Клуб като Юнайтед трябва да играе там всеки сезон. Не говоря просто за класиране, а за участие с шанс да се вземе трофея”, допълни Скоулс.