Ники Бът ще пътува до Казахстан с първия тим на Манчестър Юнайтед – знак, че мениджърът Оле Гунар Солскяр подготвя млад състав за мача с Астана.

Бът, бивш треньор на клубната академия на „червените дяволи“, смени позицията си през юли и стана треньор по футболното развитие на първия отбор, за да се концентрира върху младите таланти на клуба.

Според информациите двама от треньорския щаб на Солскяр – Кийрон Маккена и Майкъл Карик, ще останат в Манчестър, за да работят с играчите от първия състав, който няма да пътува до Казахстан, преди домакинството на Астън Вила на „Олд Трафорд“ в неделя.

Юнайтед пътуват до Казахстан във вторник следобед за своя пети мач от Лига Европа, след като вече си осигуриха класиране за елиминационната фаза след класическата победа у дома над Партизан с 3:0 по-рано този месец.

Двубоят в четвъртък вечер в Нур-Султан ще се играе при ниски температури – очакваната прогноза е за -10 градуса, като на играчите, щаба и феновете им беше препоръчано да прекарат само десет минути на открито. Срещата ще се играе на „Астана Арена“, който ще има закрит покрив, за да предпази играчите от студените условия. /БГНЕС