Манчестър Юнайтед спечели с 3:2 гостуването си на Омония Никозия в мач от група 5 на Лига Европа. Иранецът Карим Ансарифард откри резулатата в 34-ата минута. Резервите Маркъс Рашфорд (54, 84) и Антъни Марсиал (63) донесоха обрат за "червените дяволи". Николас Панайоту върна едно попадение пет минути преди края. Цял мач изигра Кристиано Роналдо, но не можа да се разпише. 
 
Двубоят на стадион "ГСП" в Никозия започна равностойно и голови положения пред двете врати липсваха. Едва в 17-ата минута пред гостите се откри възможност да поведат, след като Лисандро Мартинес разсече защитата на Омония с превъзходен пас към Антони. Той опита да върне към връхлитащия Бруно Фернандеш, но подаването му остана зад португалеца. Секунди по-късно Фернандеш опита прехвърлящ удар, който обаче бе избит с глава пред голлинията от защитник, който удари главата си в напречната греда. Дори и топката да бе влязла, голът нямаше да бъде зачетен, тъй като бе отсъдена засада.
 
Кристиан Роналдо пропусна да открие резултата от пряк свободен удар в 25-ата минута, след като не уцели вратата. Две минути след това Антъни с техничен удар по диагонала принуди бразилски страж на домакините Фабиано да показва класа, избивайки с една ръка в корнер. В 32-ата минута бърза атака на Омония по десния фланг завърши с опасно центриране във вратарското поле, което обаче бе избито с глава от Далот.  
 
В 34-ата минута домакините вдигнаха трибуните на крака с великолепен гол. Маласия загуби топката в центъра на терена и кипърският тим организира светкавична контраатака чрез Бруно, който с топка в краката стигна до наказателното поле и елегантно я бутна наляво към Карим Ансарифард, който със страхотен удар направи 1:0.
 
Три минути преди почивката Роналдо получи дълъг пас в наказателното поле, но унгарецът Адам Ланг умело застана на пътя му и го блокира с тяло, за да не му позволи да отправи удар.  
 
Още на почивката Тен Хаг направи две промени в състава на Манчестър Юнайтед. На мястото на "грешника" Маласия в игра се появи Люк Шоу, а Джейдън Санчо бе заменен от Маркъс Рашфорд. Това внесе импулс в играта на гостите и те все по-често обстрелваха вратата на Фабиано. Мерникът на Роналдо и Бруно Фернандеш обаче изневери.
 
В 54-ата минута "червените дяволи" все пак изравниха. Бруно Фернандеш намери Рашфорд с чудесно диагонално подаване, което първоначално не бе овладяно по най-добрия начин от английския национал. Милетич не успя да се възползва от това и Рашфорд установи контрол над топката, а след това с прецизен изстрел не остави шансове на Фабиано - 1:1.
 
Друга резерва в тима на Юнайтед - Антъни Марсиал донесе пълен обрат само 60 секунди след влизането си в игра. В 63-ата минута той получи превъзходен пас с пета от Рашфорд и с майсторски удар в близкия ъгъл направи 1:2. 
 
Голям пропуск направи Бруно в 68-ата минута, след като бе изведен с прехвърлящ пас очи в очи с Де Хеа. Бразилският нападател на домакините обаче прати топката в ръцете на стража на Юнайтед. 10 минути по-късно гредата лиши Роналдо от попадение. Диого Далот използва грешка на Милетич и измъкна топката, но вместо да стреля, предпочете да подаде към португалеца, който шутира без забавяне, но топката срещна десния стълб на Фабиано. 
 
В 84-ата минута Роналдо с перфектен пас намери Рашфорд на далечната греда и той от два метра нямаше как да сгреши, отбелязвайки втория си гол в мача - 1:3. 
 
Не бе изминала и минута, когато феновете на Омония отново изригнаха. Превъзходна работа на Какулис завърши с центриране към младока Николас Панайоту и той отбеляза първия си гол в професионалния футбол - 2:3.
 
ОМОНИЯ НИКОЗИЯ - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 2:3
 
1:0 Карим Ансарифард (34)
1:1 Маркъс Рашфорд (54)
1:2 Антъни Марсиал (63)
1:3 Маркъс Рашфорд (84)
2:3 Николас Панайоту (85)
 
Омония Никозия: 40. Фабиано, 3. Матюс, 73. Милетич, 6. Юсте, 22. Ланг, 17. Лецякс, 42. Дискеруд, 76. Хараламбус, 11. Баркър, 7. Бруно, 18. Ансарифар

Треньор Нийл Ленън
 
Манчестър Юнайтед: 1. Де Хеа, 20. Далот, 2. Линдельоф, 6. Мартинес, 12. Маласия, 18. Каземиро, 14. Ериксен, 21. Антони, 8. Фернандеш, 25. Санчо, 7. Роналдо

Треньор Ерик тен Хаг