Манчестър Юнайтед срази Бетис с 4:1 в първия осминафинален мач в Лига Европа. Маркъс Рашфорд даде преднина на "червените дяволи" още в 6-ата минута. Айосе Перес възстанови равенството в 32-ата минута.

В началото на второто полувреме Антони отново изведе напред Манчестър Юнайтед със страхотен гол. В 58-ата минута Бруно Фернандеш също се разписа. Вут Вегхорст оформи крайното 4:1.


 

Gulliver/GettyImages
63 снимки

Диого Далот за малко да навелче неприятности на "червените дяволи" и Де Хеа. Той сгреши с подаване назад в 5-ата минута, но Бетис не успя се възползва. Само секунди след това Манчестър Юнайтед организира добра контраатака, която завърши със страхотно попадение на Маркъс Рашфорд за 1:0. 

В 17-ата минута Люк Шоу намери Вут Вегхорст във вътрешността на пеналтерията. Нидерландецът успя да стигне до топката и стреля, но след рикошет от защитник на Бетис топката мина встрани от вратата. Мигове след това Рашфорд бе близо до това да се възползва от по-слабо връщане назад към стража Клаудио Браво. Вратарят все пак внимаваше и излезе извън наказателното си, за да изпревари звездата на "червените дяволи".

Вут Вегхорст пропиля отличен шанс за гол в 27-ата минута. От няколко метра той изстреля топката разочароващо високо над вратата. Нападателят бе и в засада. Минута след това Антони опита центриране отляво към далечната греда, но не намери свой сътборник. Малко след това пък Клаудио Браво трябваше да се намесва, за да спаси испанците от второ попадение. 

Бетис възстанови равенството в 32-ата минута чрез Айосе Перес. Той получи пас от Хуанми, който бе намерен с дълъг пас и добре пое топката, след което изведе съотборника си. Перес отправи много плътен изстрел по земята и преодоля Де Хеа, за да изравни 1:1.

Отборът от Севиля бе изключително близо до пълния обрат в 44-ата минута на срещата. Де Хеа бе притиснат от двама футболисти на гостите и сгреши подаването си. Бетис стигна веднага до голово положение, което трябваше да бъде завършено от Луиз Енрике, който обаче нацели страничния стълб.

Второто полувреме започна с гол за Манчестър Юнайтед. В 52-ата минута Антони отправи изящен изстрел с левия крак от границата на наказателното поле. Бразилецът успя да завърти топката и да я прати в горния десен ъгъл на вратата. Никакъв шанс за Клаудио Браво.

Шест минути по-късно Бруно Фернандеш бе намерен от корнер на близката греда и стреля с глава, пращайки топката във вратата на Бетис за трети път в мача. В 60-ата минута пък удар на Уан-Бисака бе блокиран и така топката попадна в Антони, който също шутира, но не затрудни Браво. 

През следващите десет минути "червените дяволи" установиха още по-сериозен контрол над срещата и владеенето на топката. Каземиро пробва изстрел от сериозна дистанция в 70-ата минута, но я прати встрани от вратата. 

В 76-ата минута Вут Вегхорст се оказа на правилното място в правилното време. Той успя да стигне до блокирано подаване и директно стреля, опитвайки се да намери горния десен ъгъл на вратата. Изпълнението му обаче не бе сред най-добрите и Клаудио Браво се справи без проблеми. 

Три минути след това Вегхорст изведе чудесно Антони очи в очи със стража на Бетис. Бразилецът обаче не успя да преодолее Браво и да прати топката отново в мрежата му. В 82-ата минута нидерландският нападател успя да се разпише след страхотен пробив на Пелистри и удар на Мактоминей. Топката в крайна сметка се озова във Вегхорст, който я добави в опразнената врата на Клаудио Браво. Минута преди да изтече редовното време Каземиро пробва отново от сериозна дистанция, но не уцели добре топката и я прати встрани от вратата. 

FT Манчестър Юнайтед - Бетис 4:1

1:0 Маркъс Рашфорд 6'

1:1 Айосе Перес 32'

2:1 Антони 52'

3:1 Бруно Фернандеш 58'

4:1 Вут Вегхорст 82'

Съставите на двата отбора:

Манчестър Юнайтед: 1. Давид де Хеа, 20. Диого Далот, 19. Рафаел Варан, 6. Лисандро Мартинес, 23. Люк Шоу, 18. Каземиро, 17. Фред, 21. Антони, 8. Бруно Фернандеш, 27. Вут Вегхосрт, 10. Маркъс Рашфорд

Старши треньор: Ерик тен Хаг

Бетис: 1. Клаудио Браво, 20. Абнер, 19. Луиз Фелипе, 16. Херман Пецела, 23. Юсуф Сабали, 5. Гуидо Родригес, 14. Уилям Карвальо, 11. Луиз Енрике, 17. Хоакин, 7. Хуанми, 21. Айосе Перес

Старши треньор: Мануел Пелегрини