Българските футболисти Васил Божиков и Симеон Славчев ще играят в групите на Лига Европа.

Божиков игра цял мач при поражението на Слован Братислава с 2:3 в гостуването на гръцкия ПАОК в Солун в реванша от плейофите на турнира, но домакинският успех с 1:0 в първия мач класира словаците напред.

Славчев остана резерва за Карабах (Азербаджан), който с късен гол на Абдела Зубир в 88-ата минута стигна до успеха над Линфийлд (Северна Ирландия) с 2:1 на собствен терен, което се оказа достатъчно след поражението с 2:3 в първия мач като гост.

Различна беше съдбата на третия българин в квалификациите на втория по сила европейски клубен турнир. Георги Пашов направи решителен пропуск при шестите изпълнения на дузпите, а Арарат-Армения отпадна с 4:5 след наказателни удари при гостуването на Дюделанж (Люксембург). 

Гостите можеха да предрешат мача през първото полувреме, но Антон Колябко пропусна дузпа в 21-ата минута, а малко по-късно те все пак откриха резултата чрез Майлсон Лима.

След почивката домакините стигнаха до обрат с два гола на Данел Синани, с което изравниха резултата от двата мача. Повече попадения не паднаха и така се стигна до лотарията на дузпите, спечелена от тима от Люксембург.