Бившите играчи на Манчестър Юнайтед, Крис Смолинг и Хенрих Мхитарян, са помогнали в разузнаването на треньора на Рома Пауло Фонсека преди полуфиналния сблъсък между двата отбора в Лига Европа. Първата среща е тази вечер на стадион "Олд Трафорд".

Смолинг прекара десет години в Юнайтед, преди да премине в Рома, първо под наем, а миналото лято бе откупен и с постоянен трансфер. Арменецът Мхитарян напусна Юнайтед в посока Арсенал през 2018 година, след което акостира в Рома. Двамата играчи са дали вътрешна информация от кухнята на "червените дяволи" и са допринесли за разузнаването, пишат италианските медии. 

"Предстои ни мач срещу голям отбор, може би фаворитът за трофея в турнира. Подготвени сме добре. Говорих с двама, които са играли в Юнайтед преди, знаем, че ще бъде трудно, уважаваме Юнайтед, но и ние имаме своите амбиции", коментира Фонсека на пресконференцията преди мача. "Не играем често полуфинал в евротурнирите и осъзнаваме важността на този момент. Феновете ни изпратиха подобаващо и за нас е важно да усещаме тяхната подкрепа. Ще се борим за тях и за клуба", добави Фонсека. 

Крис Смолинг, който през март лекуваше поредна контузия, се завърна в състава и ще излезе срещу бившия си отбор. "Жалко, че няма да има пълен стадион и моите приятели и близки да гледат двата отбора, които заемат голяма част от моята кариера. Рядко се случва да играеш във важен мач срещу отбор, в който познаваш всички футболисти. Всички съставки този двубой да бъде специален са налични. Пропуснах много мачове този сезон заради контузия, но сега се чувствам добре и съм готов да помогна на Рома", каза Смолинг.