Манчестър Юнайтед направи нужното, за да започне с победа в груповата фаза на Лига Европа, след като надделя с минималното 1:0 при домакинството си на Астана. Единственият гол, който „Олд Трафорд” видя дойде в 73-ата минута, когато младият стрелец на домакините – Мейсън Грийнууд, матира стража на казахстанците и с хубав удар донесе победата за своите.

Все пак казахстанският тим затрудни максимално именития си опонент, защитавайки се дълбоко, а „червените дяволи” трудно успяваха да пробият дълбокия блок на „жълтите” в Англия.

Срещата на „Олд Трафорд” започна стихийно за домакините, които след 180 секунди нацелиха гредата след топовен удар на Фред. Десет минути по-късно пък Маркъс Рашфорд затрудни максимално стража на Астана, а малко по-късно след комбинация с Грийнууд можеше да падне първия гол, но отново не стана това.

В 21-ата Рашфорд бе изведен от Маркос Рохо срещу вратаря, но Ерик някак парира изстрела.

До края на полувремето обаче зрителите в северозападна Англия не видяха нищо интересно и двата отбора се прибраха при нулево равенство.

Второто полувреме започна вихрено за Манчестър, който на дваж можеше да открие резултата в 53-ата и 55-ата, но пропуски направиха Грийнууд и Рашфорд. В 59-ата минута пък Ерик отказа Фред, който стреля силно, но стражът се намеси добре.

В 61-ата минута гостите стигнаха до първото си положение, след като Томасов центрира към Ротариу, който бе притиснат от Диого Далот и ударът не бе опасен. В 73-ата минута пък Юнайтед в крайна сметка пречупи съпротивата на гостите, а реализаторът бе Мейсън Грийнууд, който залъга прекрасно бранител на Астана вляво на наказателното поле и стреля силно по диагонала, пращайки топката между краката на Ерик – 1:0. Така той стана първият играч, роден след 2000-а година за Ман Юнайтед, който бележи гол в официален мач.

В следващия мач Юнайтед ще пътува до Холандия за гостуване на АЗ Алкмаар, докато Астана ще приеме Партизан.