Севиля е финалист за Лига Европа. Андалусийците се наложиха с 2:1 над Манчестър Юнайтед в Кьолн и чакат победителя от двойката Интер - Шахтьор Донецк. Бруно Фернандеш изведе "червените дяволи" напред в резултата след точно изпълнена дузпа, но в средата на първото полувреме Сусо възстанови равенството. Английският тим контролираше действията на терена през втората част, но резервата Люк Де Йонг донесе успеха за Севиля десет минути преди края на срещата. Големия герой за испанския тим не е опитният нидерландец, а вратарят Ясин Боно, който на няколко пъти се намеси решително. Тактиката на Жулен Лопетеги сработи и успя да надхитри по-младия си колега - Оле Гунар Солскяер.

Двата отбора стартираха двубоя отлично, практикувайки отворена игра и нападенията към вратите стартираха мигновено.

В 8-ата минута Манчестър Юнайтед получи правото да изпълни дузпа. Маркъс Рашфорд нанесе удар към вратата на Боно, но при изстрела нападателят бе фаулиран грубо от Диего Карлос. Главният съдия Феликс Брихт посочи бялата точка, а 11-метровият наказателен удар бе превърнат в гол от Бруно Фернандеш с точно изпълнение в типичния за португалеца стил.

Постепенно Севиля заигра по-организирано и спечели контрола на топката. В средата на терена андалусийците се движеха много добре и не позволиха на „червените дяволи“ да се възползват от отдалия им се психологически превес.

В 26-ата минута Севиля организира отлична атака, изпъстрена с множество подавания. Диагоналният пас намери Сусо на далечната греда, където крилото с премерен удар в левия ъгъл възстанови равенството.

В 33-ата минута Анотни Марсиал стреля от добра позиция, но над напречната греда. Минутите след това ни предоставиха здрава битка, като Манчестър Юнайтед имаше лек превес в контрола на топката.

В 39-ата минута Маркъс Рашфорд нанесе топовен изстрел от пряк свободен удар, но Ясин Боно решително боксира.

Заключителните минути на първото полувреме дойдоха под диктовката на "червените дяволи". В добавеното време на първите 45 минути, Бруно Фернандеш нанесе удар от въздуха от границата на наказателното поле, но отново стражът на Севиля имаше последната дума и изби.

Манчестър Юнайтед стартира отново по-добре и още в 46-ата минута можеше пак да излезе напред в резултата. Мейсън Грийнууд бе изведен в наказателното поле, но изстрелът му бе париран от Ясин Боно.

Четири минути по-късно стражът на Севиля за пореден път запази мрежата си от ново попадение. Антони Марсиал бе намерен от Бруно Фернандеш на задната греда. Французинът овладя и стреля от въздуха, но вратарят на испанският тим парира удара. Последва нова възможност пред Манчестър Юнайтед, при което защитата на андалусийците не се пропука и резултатът остана непроменен.

В 53-ата минута Ясин Боно трябваше за пореден път да бъде решаващата фигура в мача до момента. Антони Марсиал бе изведен в наказателното поле, но стражът на Севиля спаси изстрела на французина.

Тези минути бяха изцяло за Манчестър Юнайтед. "Червените дяволи" контролираха срещата и не позволиха на испанците да застрашат Давид Де Хеа.

Последваха минути на борба в средата на терена, но "червените дяволи" продължипа да търсят гола. В 68-ата минута Пол Погба нанесе изстрел от дистанция, но топката премина над вратата на Ясин Боно. Малко след това Мейсън Грийнууд нахлу в наказателното поле и стреля, но изстрелът му бе блокиран.

В 73-ата минута Севиля имаше претенции за дузпа за игра с ръка на Бруно Фернандеш, но след консултация с асистент съдиите, Феликс Брихт показа играта да продължи.

Против логиката на случващото се на терена, Севиля шокира Манчестър Юнайтед. В 78-ата минута Хесус Навас центрира отдясно в наказателното поле, където Виктор Линдельоф остави непокрит Люк Де Йонг и опитният нападател отблизо разстреля Давид Де Хеа.

"Червените дяволи" се втурнаха в атака, но Севиля умело затвори подстъпите към вратата на Ясин Боно. В 85-ата минута Бруно Фернандеш падна в наказателното поле на испаните, но Феликс Брихт бе категоричен, че дузпа няма.

Манчестър Юнайтед опита с висока преса да притисне опонента си, но Севиля не се пречупи и запази аванса си.

СЕВИЛЯ - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 2:1

0:1 Бр. Фернандеш 9'-д.

1:1 Сусо 25'

2:1 Де Йонг 78'

ЕТО СТАРТОВИТЕ СЪСТАВИ:

СЕВИЛЯ: Ясин Боно, Хесус Навас, Жул Коунде, Диего Карлос, Серхио Регулон, Фернандо, Хоан Джордан, Евер Банега, Лукас Окампос, Сусо, Юсеф Ен-Несири

Треньор: Хулен Лопетеги

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Давид Де Хеа, Аарън Уан-Бисака, Виктор Линдельоф, Хари Магуайър, Брендън Уилямс, Фред, Бруно Фернандеш, Пол Погба, Мейсън Грийнууд, Маркъс Рашфорд, Антони Марсиал

Треньор: Оле Гунар Солскяер

Гл. съдия: Феликс Брихт

Стадион: "Рейн Енерги"