Отборите на АЗ Алкмаар и Манчестър Юнайтед завършиха при резултат 0:0 във втори двубой от груповата фаза на Лига Европа. Положенията на стадиона в Алкмаар бяха изключително редки, като качеството в мача със сигурност не беше на очакваното ниво.

В 11-та минута домакините от Холандия си мислеха, че са повели в резултата, но голът в последствие се оказа, че нападателят Мирон Боаду е бил в засада.

В 30-та минута дойде и първият шанс в двубоя за състава на гостите. Младата надежда Мейсън Грийнууд навлезе отляво в наказателното поле, след което отправи остър удар към долния ъгъл на вратата на Алкмаар, който обаче в крайна сметка беше блокиран.

В средата на второто полувреме домакините вдигнаха решително темпото на терена и стигнаха до няколко положения.

В 71-та и 76-та минута съответно се отчетоха с положения Оуен Вийндал и Усама Идриси. И в двата случая обаче ударите на стрелците се оказаха лесни за стража на „червените дяволи“ Давид Де Хеа.

До края на частта шанс се откри пред Маркъс Рашфорд за Юнайтед, но ударът му от пряк свободен удар беше умело париран.

Така момчетата на Оле Гунар Солскяер имат равни точки със състава на Партизан в класирането на група L, като и двата отбора имат по 4 пункта след 2 мача и са водачи в класирането.