Бруно Фернандеш е възхитен, че е сравняван с легендата на Манчестър Юнайтед Ерик Кантона. Той си заслужи това след отличния старт на кариерата си на "Олд Трафорд", като настоява, че му трябват трофеи в автобиографията му, преди той да започне да достига статута на французина.

Фернандеш постигна мигновено въздействие от пристигането си от Спортинг Лисабон през януари, като отбеляза 11 гола и направи 8 асистенции, за да помогне на Юнайтед да завърши на трето място във Висшата лига и да достигне 1/2-финал в Лига Европа.

Неговото въздействие се оприличи от бивши играчи на Юнайтед с това на Кантона, който се присъедини към "червените дяволи" при сър Алекс Фъргюсън от Лийдс. Тогава отново бе средата на сезона (1992-93 г.) и помогна да приключат 26-годишното си чакане за титлата.

"Наистина е добре да слушам това и да говоря заедно с подобни имена. За мен Кантона беше невероятен играч и трябва да се справя много по-добре, за да бъда сравнен с него. Наистина съм щастлив за това, което направих, но не съм доволен, както каза треньорът", заяви Бруно Фернандеш.

"Пристигането ми в Манчестър е за спечелването на трофеи. Ще бъда щастлив в края на този сезон, ако имам такъв, ако спечелим Лига Европа", добави 25-годишният португалски полузащитник.