Отборът на Манчестър Юнайтед допусна неприятна загуба с 1:2 при гостуването на отбора на Астана в 5-ти двубой за двата тима от груповата фаза на Лига Европа. Гостите поведоха с гол на Джеси Лингард още в 10-та минута, но през второто полувреме с гол на Дмитрий Шомко и автогол на Ди'Шон Бернард казахите стригнаха до първи успех в групата. 

Юнайтед беше излязал с изключително млад състав, в който имаше редица дебютанти, особено в защитния вал на тима. Все пак в 10-та минута "червените дяволи" поведоха. Джеси Лингард намери пространство на границата на наказателното поле и отбеляза хубав гол в левия ъгъл на стража на Астана. 

След вихреното начало на срещата домакините постепенно изравниха играта и в началото на втората част направиха сензационен обрат. В 55-та минута Муртазаев центрира от левия фланг, където намери Дмитрий Шомко. Левият бек се обърна и плъзна хубав диагонален удар под плонжа на Лий Грант. 

Само 7 минути по-късно обратът беше завършен. Дорин Ротариу напредна по десния фланг и центрира в наказателното поле на Юнайтед. Опитът му обаче беше отклонен от младия защитник на Юнайтед Бернард, който я насочи неспасяемо към собствената си врата. 

До края на срещата младият отбор на "червените дяволи" така и не намери отговор допусна поражение. Юнайтед остана с 10 точки след 5 мача, на първото място в групата преди двубоя между АЗ Алкмаар и Партизан. Астана, от своя страна, остана на последната позиция с едва 3 пункта.