Бившият футболист на Манчестър Юнайтед Неманя Видич припомни за ранните дни на Кристиано Ронално със сър Алекс Фъргюсън на „Олд Трафорд”.

Португалският национал пристигна при „червените дяволи” през 2003 година от Спортинг Лисабон, когато беше на 18 години. Той прекара в тима шест сезона като „син” на легендарния мениджър. Под неговото ръководство Кристиано Роналдо се превърна в един от най-добрите футболисти в света, въпреки че връзката между двамата не винаги е била много топла.

Бившият капитан на Манчестър Юнайтед Неманя Видич се върна в годините назад, в ранния етап от престоя на португалеца в клуба.

„Мисля, че Роналдо не беше щастлив, когато сър Алекс Фъргюсън му крещеше. В началото, имаше един случай, в който той каза нещо на Роналдо, но Кристиано го прие прекалено лично. Прие го наистина много лично, но тогава той беше много млад, може би на 20 години”, разкри Неманя Видич.

Фърдинанд си спомни за любопитен момент с Роналдо

Изглежда в началото на своята кариера португалският национал не винаги е бил толкова корав. А и нравът на сър Алекс Фъргюсън, когато е ядосан, е добре известен. След този инцидент шотландският треньор започнал да се държи по различен начин с атакуващия играч, който днес се състезава за Ювентус.

Сър Алекс Фъргюсън и Кристиано Роналдо в Манчестър Юнайтед

източник: Gulliver/GettyImages

„Разбира се, всички сме наясно, дори и аз, че следващия път не трябва да му казваш по този начин (ако е извършил нещо по грешния начин). По-добре е да не му казваш, защото в противен случай той ще е прекалено емоционален и няма да може да ти помогне да се представи по-добре”, сподели Неманя Видич.

Кристиано Роналдо има спечелени три титли във Висшата лига с Манчестър Юнайтед, както и Шампионската лига през 2008 година.

Футболистът напусна Англия в посока Реал Мадрид с рекордния за времето си трансфер за 80 милиона паунда.

Сър Алекс Фъргюсън и Кристиано Роналдо в Манчестър Юнайтед

източник: Gulliver/GettyImages