Спортният директор на Рома Рамон Родригес Вердехо – Мончи е получил оферта от Манчестър Юнайтед да заеме сходен пост в тяхната управленска структура. „Дейли Мейл” и „Дейли Експрес” твърдят, че испанецът е отхвърлил предложението.

Изданията от Острова твърдят, че мениджърът на „червените дяволи” Жозе Моуриньо се опитва да намери доверен човек, който да му помогне с намаляването на стреса при работа на трансферния пазар и преговорите с потенциални попълнения.

По принцип за фаворит по отношение на подобно роля се счита Пол Мичъл, който в момента работи за РБ Лайпциг, а в миналото е имал периоди в Тотнъм, Саутхемптън и МК Донс.

Според „Мейл” и „Експрес” първият избор на Юнайтед обаче е бил Мончи, който обаче е отказал предвид факта, че съвсем неотдавна той пое настоящия си пост в Рома. Бившият вратар беше спортен директор и на Севиля в периода 2000-2017, като имаше главна заслуга за възхода при андалусийци на европейската футболна сцена.

В момента Мончи не е сред големите любимци на феновете на Рома, които винят него и президента Джеймс Палота за раздялата с играчи като Раджа Наинголан, Кевин Строотман, Алисон и Мохамед Салах.