Нападателят на Интер Ромелу Лукаку заяви, че се е развил в Италия след напускането на Манчестър Юнайтед и сега е станал още по-добър играч. Лукаку трябваше да избяга от Юнайтед, за да „преоткрие себе си“. През този сезон той има 17 гола в 25 мача.

Но, говорейки с бившия нападател на Арсенал Тиери Хенри в „Instagram Live“, Лукаку сподели, че работи усилено, за да се увери, че играта му не се опира само до головете.

„Когато се развиеш вече не става въпрос само за себе си“, каза Лукаку.

"Головете са моята дрога, за това живея. Но колкото по-възрастен ставаш, трябва да използваш интелигентността си, аз съм ученик на играта. Мисля, че ако искам да помогна на отбора си, трябва да съм способен да давам и асистенции. Не може да бъде само аз [да отбелязвам голове], трябва и човекът до теб. Всеки трябва да се чувства важен. Ако не мога да стрелям, винаги ще потърся последното подаване", продължи белгиецът.

Футболът в Италия е спрян за неопределен време поради пандемията от коронавирус.

"Просто е трудно. Липсва ми конкурентоспособността, тренировките и ми липсва играта, да играя пред феновете. Това е най-трудното нещо и това, което най-много ми липсва", допълни още нападателят.

Тогава Анри попита шеговито:

"Какво ще кажеш за отбелязването на голове?", а Лукаку отговори, смеейки се:

„Да, това е най-важното“.