Италианецът Антонио Конте вече прави предварителни планове за привличането на определени играчи, които той е набелязал, ако в крайна сметка застане начело на Манчестър Юнайтед. Медиите в Англия смятат спецаилистът за главен фаворит да застане начело на тима. 

Конте пък вече е дал своето съгласие да поеме 20-кратните шампиони на Англия и активно прави планове за това как ще изглежда евентуално неговия тим и около кои играчи би искал да го гради, съобщава “Гадзета дело Спорт”. 

Основно за момента той е определил 9 играчи, които смята за основни и с отличен потенциал да се създаде шампионски тим около тях - Кристиано Роналдо, Пол Погба, Рафаел Варан, Алекс Телеш, Бруно Фернандеш, Антони Марсиал, Джейдън Санчо, Мейсън Грийнууд и Маркъс Рашфорд.

Това означава, че извън предпочитаните в момента футболисти могат да попаднат капитанът Хари Магуайър, който струваше цели 80 милиона паунда при привличането си от Лестър, Аарън Уан-Бисака, около 50 милиона от Кристъл Палас, и Люк Шоу, който е един от силно представящите се през последната година играчи на тима.

Италианецът има сериозен опит във Висшата лига, където прекара 2 години начело на Челси, с които спечели титлата и Купата в два последователни сезона, а през лятото се раздели с Интер, след като донесе на “нерадзурите” първа титла от 10 години.