Ювентус на практика има нов играч. В първите дни на новата седмица се очаква официално към "старата госпожа" да се присъедини универсалният бранител Матео Дармиан, който в момента защитава цветовете на Манчестър Юнайтед. 

Според вестник "Гадзета дело Спорт", двата клуба вече са постигнали принципна договорка. Крайният защитник ще отиде при "бианконерите" под наем до края на сезона с опция за окончателно откупуване през лятото. 

За да го ползват до края на юни, "черно-белите" ще платят 3 млн. евро на "червените дяволи". Ако решат да го ангажират след това за постоянно, ще трябва да извадят още 8 млн. евро. Играчът е очакван в понеделник за медицинските прегледи. Интерес към Дармиан имаше още от Наполи и Интер, но клубовете не успяха да склонят Юнайтед, за разлика от Юве.

Още един факт издаде сделката за него - продажбата на Леонардо Спинацола в Болоня, тъй като от италианския шампион обявиха, че няма да се разделят с крайния бранител, преди да са му подсигурили достатъчно качествен заместник.