Манчестър Юнайтед оглежда възможността да привлече защитника на Милан Леонардо Бонучи.

Лео Бонучи се присъедини към Милан през миналото лято, след като допреди това защитава фланелката на Ювентус. Редица европейски колоси искаха да вземат италианеца, но поради семейни причини остана на Ботуша. В първия си сезон на „Сан Сиро” Бонучи помогна на „росонерите” да достигнат до финала за Купата на Италия и да завършат на шесто място в Серия А.

„Гадзета дело Спорт” съобщава, че Бонучи се замисля да напусне Милано, след като „червено-черните” бяха наказани от УЕФА да не играят в европейските клубни турнири за две години.

Италианският ежедневник твърди, че мениджърът на Юнайтед Жозе Моуриньо следи ситуацията отблизо и се очаква да направи оферта в близките няколко дни. Милан, който се намира в президентска сага, след като не се знае бъдещето около собствеността на отбора, бяха шокирани от англичаните тази седмица. Полузащитникът на „червените дяволи” Маруан Фелайни бе свързван дълго време с преминаване на „Сан Сиро”, но той преподписа за две години, с опция за още една, и остава на „Олд Трафорд до 2020.