Все още се намираме в началото на футболния сезон в Европа, като големите първенства на Стария континент започнаха преди близо месец. Това обаче не пречи на статистиците да извадят всевъзможни данни от първите мачове на грандовете в различните шампионати и да посочат най-добрият нападател в момента.

Определено набиващите се на очи имена са на обичайно заподозрения Лионел Меси, новата придобивка на Манчестър Юнайтед Ломелу Лукаку и превръщащия се във все по-основна фигура за Юве Пауло Дибала.

Ако вземем под внимание статистиката за най-много точни удари във вратата, то неизменно Дибала е на върха на тази класация със 71% удари във вратата. На второ място се нарежда Ромелу Лукаку от Юнайтед с 65%, а след него следват Радамел Фалкао (63%), Левандовски и Лионел Меси.

Аржентинецът обаче е футболистът, който стреля най-често към противниковата врата, но от далчено разстояние. Меси отправя по средно 3,75 удара извън наказателното поле на мач. Следва Дибала с 2,25, Лукаку 1,2, Фалкао и Левандовски с по 0,5.

Най-любопитна е статистиката в съотношението удари/голове. Нападателят на Монако Радамел Фалкао е лидер по този показател, като цели 56% от неговите удари са били голове. На второ място е Дибала с 47%, Левандовски с 33%, Лукаку 29% и Лионел Меси с 21%.