Отборът на Реал Мадрид вече работи усилено по лятната селекция и по-специално върху вратарския пост, пише As. Според информацията на изданието „белите“ са на мнение, че има спад във формата на Кейлор Навас и са се впуснали в търсене на решение.

Агентът на Куртов в постоянен контакт с Реал 

Говори се, че двама са набелязаните, като има дискусии върху кого да падне избора. Става дума за стража на Манчестър Юнайтед Давид де Хеа и вратаря на Челси Тибо Куртоа.

Интересът на Кралския клуб към испанския национал датира от доста време насам. През лятото на 2015-а година Де Хеа бе на път да премине на „Сантиаго Бернабеу“, но в последните часове на трансферния прозорец сделката се провали. Сега „белите“ обмислят нова акция. Запознати обаче разкриват, че при нова оферта, „червените дяволи“ едва ли ще склонят да се разделят с Де Хеа за по-малко от 70 милиона евро.

Моу не вярва Реал да отмъкне Де Хеа зад гърба му 

От друга страна, Куртоа също е добра опция. Представянето на белгиеца в Челси впечатлява, като той е харесван от наставника на Реал Зинедин Зидан. Освен това, Куртоа има опит в Примера дивисион. Той игра като преотстъпен в Атлетико Мадрид от Челси в периода от 2011-а до 2014-а. Говори се, че минималната цена, която ще искат да получат „сините“ от Лондон, е 50 милиона евро.

Припомняме, че през лятото трансферната забрана за „белия балет“ ще е паднала. Тя бе наложена заради нерегламентирани сделки с чуждестранни играчи, ненавършили пълнолетие