Скъпоценната резерва на Реал Мадрид Хамес Родригес ще отпътува към Манчестър, за да се присъедини към тима на Жозе Моуриньо, съобщава The Sun.

Според британското издание мениджърът на “червените дяволи” би се разделил с желания вратар от Зинедин Зидан - Давид Де Хеа само при условие че получи колубмийския футболист в замяна.

Хамес е постигнал договорка с Манчестър Юнайтед

Атакуващият полузащитник на "белите” струва малко повече от 59 милиона евро. Ако мадридчани успеят да купят Де Хеа обаче, той ще се превърне в най-скъпия вратар в света.

Припомняме, че преди няколко дни се появи информация, че президента на Реал Флорентино Перес и ръководството на “червените дяволи” вече са постигнали уговорка за подписа на колумбиеца.

Също така Marca съобщи, че Де Хеа се е съгласил да премине на "Сантиаго Бернабеу" дори да получава по-ниска заплата от тази на "Олд Трафорд", която в момента е 12 милиона евро на година.

Marca: Реал се договори с Де Хеа

Хамес не успя да се наложи сред титулярите на Зинедин Зидан и затова, често гледа срещите на тима си от скамейката. През настоящия сезон е отбелязал 9 гола в 29 мача с фланелката на “белите”.

Колумбиецът пристигна в Реал през лятото на 2014 година за сумата от 80 милиона евро, което го направи четвъртия най-скъп футболист в историята.