Бившият наставник на английския Тотнъм Маурисио Почетино заяви, че би искал да се върне към треньорството един ден в Англия или в Испания, тъй като това са двете най-силни първенства в света. Аржентинецът бе свързван с поста в Барселона, но там начело застана Кике Сетиен. Манчестър Юнайтед също остава кандидат за неговия подпис.

„За мен беше голям късмет да започна мениджърската си кариера в Еспаньол и след това да отида във Висшата лига, да науча различен език и култура и сега се чувствам като различен човек“, сподели Почетино пред официалната телевизия на испанската Ла Лига.

„Сега имам повече знания и повече опит. Премиер лигата си е премиер лига. Футболът е роден тук в Англия, но мисля, че в Ла Лига има невероятен футбол и невероятни треньори. Лигите на Англия и Испания са двете най-добри в света“, допълни специалистът.

Аржентинецът говори и за тима на Барселона и бившия им наставник Ернесто Валверде.

„Барселона, разбира се, е един от най-великите тимове в историята на футбола. Сега с новия мениджър всички очакват той да продължи същата философия. Валверде свърши страхотна работа в Ла Лига и с Барселона и сега ще бъде тежко предизвикателство за Кике Сетиен. Мисля, че е страхотна възможност за него да изживее мечтата си и ще бъде интересно какво ще се случи“, каза още Почетино.