Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо направи повече от любопитно изказване във връзка с напускането си на Реал Мадрид през 2013 година. Специалния заяви, че почти е умолявал шефовете на Кралския клуб да го пуснат да си иде.

Португалският специалист пое испанския гранд през 2010 година, след като напусна Интер. Престоят му на „Сантиаго Бернабеу“ продължава до 2013 година, като за този период печели Купата на Краля (2011), Примера дивисион (2012) и Суперкупата на Испания (2012).

Моуриньо: Защо да си губя времето с Роналдо и Бейл?

„За да съм честен, шефовете на Реал Мадрид настояваха да продължа, не искаха да си ходя. Всички в клуба, президент, изпълнителния директор, администрацията и в това число аз, усетихме, че в продължение на тези години бяхме свършили по-тежката част от работата и затова искаха да продължим. В действителност, почти трябваше да се моля, за да ме пуснат да си ида. Струва ми се, че подобно нещо няма да ми се случи в Юнайтед, защото не искам да си ходя“, обясни своята версия Моуриньо.

Специалния пожела късмет и щастие на Мората

„Не мисля, че ще бъдем големите кандидати за титлата (бел.ред. Манчестър Юнайтед), но ще сме кандидат. Не сме най-добрият отбор в света, нито имам най-добрите играчи в света, но отборът ми харесва“, допълни португалецът.