Английският гранд Манчестър Юнайтед е готов да подобри трансферният си рекорд и да плати на Атлетико Мадрид 135 милиона паунда за халфа Саул Нигес.

Мениджърът на „червените дяволи“ Оле Гунар Солскяер изглежда, че вече се е предал с опитите си да задържи звездата Пол Погба и скаутите на клуба са посочили испанският национал като потенциален заместник на французина.

Саул игра силно по време на реванша срещу Ливърпул на 1/8-финалите за Шампионската лига по-рано през този месец. Испанецът бе свързван с Манчестър Юнайтед преди четири години, когато начело на тима беше Луис ван Гаал.

В Англия съобщават, че трудно ще се стигне до този трансфер, след като Саул е един от основните футболисти в схемата на Диего Симеоне и аржентинецът разчита много на него.

Саул е един от най-полезните играчи в Ла Лига през този сезон, след като играе еднакво добре при отнемането на топката и изграждането на атаките.

Солскяер има намерението да използва испанеца точно пред защитната четворка, позициониран до Фред, за да може да се даде още по-голяма свобода на Бруно Фернандеш.