Гари Невил говори за подкаста „Off Script“ на „Sky Sports“ за времето си във Валенсия. Той сподели интересни моменти от престоя си в Испания и заяви, че е игнорирал съветите на Сър Алекс Фъргюсън, когато за първи път стана мениджър. Бившият играч на Манчестър Юнайтед призна, че е сгрешил няколко неща, когато е пристигнал във Валенсия.

"В началото беше ясно, че някои играчи са недоволни. Трябваше да взема големи решения за играчи, които не бяха ангажирани с клуба в този момент. Спомням си, че говорих със Сър Алекс Фъргюсън и съветите му бяха: "Просто се отърви от тях, синко. Защити себе си. В съблекалнята има само хора, които сда поемат в същата посока като теб". Но не слушах. Опитах се да говоря с някои играчи до края на сезона. Но те не бяха доволни. Игнорирах съвета на Сър Алекс Фъргюсън. Не е най-добрият ми момент", каза Невил.

Гари Невил

източник: GettyImages/Gulliver

Англичанинът беше начело на клуба за 28 мача, спечелвайки 10 от тях, направи седем равенства и 11 загуби. Той загуби и с 0-7 от Барселона в началото на неговия престой. Той признава, че в крайна сметка се стигнало до етапа, в който той не искал дори да води тренировки.

"Обещах си, когато напуснах Валенсия, че никога повече няма да се колебая, като трябва да взема важно решение. Изпаднах в тежък период от четири месеца, в който загубих самочувствието си. Събудих се една сутрин и не исках да отида на тренировка. Това стигна дотам, че дори не исках да водя тренировки - предавах ги на помощниците си. Чувствах се неудобно да правя сесиите на развален английски език, където всичко се извършваше чрез преводач. Аз съм добър комуникатор, така че идеята, че не мога да предам съобщението си, ми дойде в повече", продължи той.

Гари Невил

източник: GettyImages/Gulliver

Експертът на „Sky Sports“ сподели също, че Ернесто Валверде и Диего Симеоне са го накарали да се почувства неудобно.

"Особено Ернесто Валверде. Той пое Барселона, но аз се сблъсках с него, когато беше в Атлетик Билбао. Той сменя системата си три пъти по време на мача и винаги беше една крачка пред мен. Чувствах се, като че ли той си играеше с мен, все едно бях негова марионетка. Можех да го усетя на тъч линията. Това е липсата на опит".

"Срещу Атлетио Мадрид имах чувството, че Диего Симеоне ме удушава нежно. Той почти ме измъчваше във футболни условия над 90 минути. В края на мача отидох да му стисна ръката и той просто ме подмина. Не ми хареса. Каквото и да се случи, отидете и стиснете ръката на опонента си - това е уважение. Мислех, че той е един ужасен…такъв и такъв", заяви още Невил.

Гари Невил

източник: GettyImages/Gulliver

Той напусна клуба през март 2016 година, след като бе поел тима през декември предходната година. Бившият десен бек бе открит и честен по отношение на ситуацията в миналото, но никога в такива подробности. Валенсия завърши сезона на 12-то място в Ла Лига, докато Невил се завърна в ролята си на футболен анализатор на „Sky Sports“.