Реал Мадрид удари с 2:0 Манчестър Юнайтед в контрола пред 67 000 души на стадиона в Хюстън. Головете вкараха новите попълнения Джуд Белингам (6) и Хоселу (89). Второто попадение изправи на крака публиката, след като Хоселу се разписа с превъзходна задна ножица. 

Освен загубата, Манчестър Юнайтед понесе и още един удар - контузията на младата надежда Коби Мейну още в началото. Испанският тим създаде доста работа за дебютиралия на вратата на "червените дяволи" Андре Онана, а пропуски пред Лунин направиха Алехандро Гарначо и Скот Мактоминей. 

В 6-ата минута Белингам изведе Реал напред в резултата с майсторски прехвърлящ удар след подаване на Рюдигер. Секунди преди почивката Лисандро Мартинес фаулира грубо Белингам, който се ядоса и двамата се сдърпаха, но бързо бяха разтървани. В края на мача Лукас Васкес центрира от десния фланг към непокрития Хоселу, който заби топката в мрежата с акробатично изпълнение.
 
На 30 юли Реал Мадрид ще се изправи срещу вечния си съперник Барселона в Арлингтън, а следващият мач на Юнайтед е срещу Борусия Дортмунд на 31 юли.