Барселона постигна минимална победа с 1:0 над Манчестър Юнайтед в пореден мач от International Champions Cup.

Двубоят се игра на "Федекс Фийлд" в Мериленд (САЩ), а единственият гол в 31-та минута вкара най-често споменаваното име в лагера на каталунците в последно време - Неймар.

Бразилецът е спряган за сигурен напускащ Барселона, като се очаква всеки ден трансферът му в Пари Сен Жермен да стане факт.

Това обаче не му попречи да покаже класата си, като отне от Антонио Валенсия в наказателното поле и реализира без проблеми. Неймар вече има три гола в два мача на турнира.

За Барселона това е втора победа в престижната надпревара, а в последния си двубой от нея тимът среща Реал Мадрид, на 30 юли в Маями.

За Манчестър Юнайтед това е единствената загуба в International Champions Cup, след две победи, а мачът бе и последен за "червените дяволи" в надпреварата.

Жозе Моуриньо направи осем промени от състава на Юнайтед, който игра срещу Реал Мадрид, като местата си запазиха само Майкъл Карик, Маркъс Рашфорд и Джеси Лингард. В титулярния състав започнаха Лукаку, Погба, Мхитарян, Валенсия, Смолинг, Линдельоф, Блинд, Де Хеа.

Барса също излезе с различен състав от този срещу Ювентус, като титуляри бяха, заедно с Лео Меси и Неймар, още Луис Суарес, Жорди Алба, Самуел Умтити, Нелсон Семедо, Серхио Бускетс и 19-годишният "Марадона" - Карлес Арена.