Прекрасен жест направил Реал Мадрид към Манчестър Юнайтед преди 60 години, разказва английското издание The Telegraph, цитирано от AS. Постъпката на Кралския клуб била свързана с трагичния инцидент, който сполетя „червените дяволи“ на 6 февруари 1958 година. Тогава при самолетна катастрофа загива голяма част от отбора на английския гранд, а в тези тежки време от „белия балет“ проявяват хуманност и подават ръка на колегите си.

Тогавашния президент на испанския гранд Сантиаго Бернабеу се откроява с много великодушна постъпка, пишат на Острова, като предлага един от най-добрите си играчи на Юнайтед. Става дума за Алфредо ди Стефано, който „белите“ решават да пуснат под наем на „Олд Трафорд“ до края на сезона.  Освен това, испанците са готови да продължат да плащат половината от заплатата на нападателя.

Разказва се, че Ди Стефано е бил готов да премине, но секретарят на Футболната лига в Англия не дава своята благословия и така всичко се проваля. Той настоявал Юнайтед да не ползва чужденци, когато гради наново състава си, а да разчита предимно от услугите на местни момчета.

Желанието на Кралския клуб да преотстъпи Ди Стефано обаче далеч не е единственият жест на великодушие. Бернабеу нарежда направата на серия възпоменателни знаменца, а средствата от продажбата им отиват за подпомагане на пострадалите и семействата им. Също така е подета инициатива за организиране на демонстративни мачове между европейските грандове, като парите, събрани от тях отново са за потърпевшите.