Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес проведе поредна словесна атака към Манчестър Юнайтед и изпълнителният директор Ед Уудуърд по повод пропадналия трансфер на вратаря Давид де Хеа.

Драмата около испанския национал изостри достатъчно отношенията между двата гранда, които писаха декларации, за да обвинят другата страна за провалената сделка в последните часове на трансферния прозорец в Испания.

Реал държи Юнайтед отговорен заради това, че англичаните върнали прекалено късно необходимата документация. „Червените дяволи“ пък настояват, че са били изрядни, а вината е на испанците, които в последния момент направили твърде много изменения по контракта.

„Ние изпратихме договорите на Юнайтед в 13,30 часа в понеделник. На тях им бяха нужни 8 часа, за да ги върнат обратно“, коментира Перес. „Явно са били много заети.“

„Оттам нататък времето пред нас беше прекалено малко. Още следобяд усетих, че няма да приключим навреме, защото знаех колко неопитни са Юнайтед в тези въпроси. Същата беше ситуацията с Фабио Коентрао преди години, а и с Атлетик Билбао и Андер Ерера.“

„Не получихме договорите до 00:02 часа, с други думи – след крайния срок. Жалко е и ние не разбираме защо им беше необходимо толкова време. Не знам на какво се дължи тази серия от проблеми“, допълни Перес.

„До понеделник те не искаха да преговарят. Ние усетихме, че сме длъжни да опитаме сделката за Де Хеа, макар да знаехме, че ще бъде трудно. Не искам да виня никого, но наистина не разбирам защо им трябваха 8 часа, за да прегледат документите. Не зная дали просто не са протакали, за да преговарят в последните минути“, допълни Перес.