Бившият президент на Реал Мадрид Рамон Калдерон посъветва Флорентино Перес да спре да се бори и да убеждава Кристиано Роналдо, тъй като решението на португалеца да напусне Испания е категорично.

Именно Калдерон доведе Роналдо в Реал през 2009-та.

"Помня, че Роналдо тогава ми разказа, че всички в Манчестър Юнайтед са много щастливи и мили с него. Сър Алекс Фъргюсън му е като баща и обича феновете там. Този клуб винаги ще остане важен за него. Той носи Манчестър Юнайтед в сърцето си," каза Калдерон, цитиран от The Sun.

"Ситуацията бе подобна, когато аз го привлякох. Той каза, че иска да напусне и това беше, никой президент нямаше какво да направи, за да го убеди в противното. Най-доброто, което може да се стори в ситуацията, е да се изкара най-добрата сделка," допълни Калдерон.

"Убеден съм, че Кристиано няма да напусне Европа. Не мисля, че ще отиде в Китай или Близкия Изток. Той е здрав, в отлична форма и играе много силно. Роналдо ще струва повече от Пол Погба, защото е по-добър футболист. Всеки, който го иска, трябва да е готов да плати много пари," завърши Рамон Калдерон.

Още по темата за напускането на Роналдо:

Кристиано: Тръгвам си, няма връщане назад

Петте причини зад желанието на Роналдо да се махне от Реал

Реал се стресна, предприе действия да разубеди Роналдо

След неприятностите със закона и Стоичков жегна CR7

Реал посъветва Кристиано да постигне споразумение с прокуратурата

Реал Мадрид плътно зад Роналдо: Абсолютно убедени сме, че е невинен

Адвокатът на Роналдо: Той смята обвинението за несправедливо

Проблемите на Роналдо - табу в съблекалнята на Португалия

Прокуратурата на Испания повдигна обвинения срещу Кристиано