Българският национал Георги Сърмов игра пълни 120 минути и бе точен при дузпите, но неговият Кемницер отстъпи пред тима на Хамбургер със 7:8 след изпълнение на дузпи (2:2 в редовното време и продълженията) в мач от първия кръг на турнира за купата на Германия.

Сърмов вкара втората дузпа за тима си, а Кемницер водеше с 3:2 при наказателните удари и имаше отлична възможност да затвори мача, но фатални пропуски направиха Шопенхауер и Редеман.

В редовното време домакините на два пъти повеждата чрез Деян Божич и Мати Лангер, но Хамбургер изравняваше чрез Лукас Хинтерезер и Сони Кител, с което вкара мача в продължение, а след това и в дузпи. Победната такава вкара Адриан Файн.

Трудна победа с 6:5 след дузпи постигна и Кьолн като гост на Веен. В редовното време мачът завърши 2:2, в продължението двата тима си размениха по още един гол, а при наказателните удари Кьол реализира още три пъти срещу само два пъти за Веен.

Кьолн поведе още до почивката с 2:0 с голове на Джон Кордоба и Флориан Кайнц, но след паузата Веен изравни с две бързи попадения на Джерамиас Лорх.

В продължението Кьолн отново поведе с гол на Луис Шауб, но в 118-ата минута Даниел-Кофи Кийере изравни за 3:3. При дузпите двата отбора пропуснаха цели 5 пъти от 10 удара, но в крайна сметка с точен удар на Биргер Ферщрете Кьолн продължи.

За втория кръг за купата на Германия се класира и Дуисбург, който победи у дома Гройтер Фюрт с 2:0 с голове на Лукас Дашнер и Тим Албутат още в първите 15 минути./БТА