Нападателят на Байерн Мюнхен Робърт Левандовски разкри, че е бил много близо до трансфер в Манчестър Юнайтед през 2012 година, преди да му е било казано, че трябва да остане в Борусия Дортмунд. 31-годишния поляк, който е един от най-добрите голмайстори в европейския футбол, има вече над 400 гола в блестящата си клубна кариера.

Един от случаите, когато се е бил близо до напускане на Германия, е бил преди почти десетилетие, като Левандовски разкри в интервю за „The Guardian“, че едва ли не се е изкушавал да се насочи към „Олд Трафорд“, след като е разговарял със Сър Алекс Фъргюсън.

"Говорих с него след две години в Дортмунд и по това време наистина мислех за преместване в Манчестър Юнайтед", каза Левандовски.

„Най-вече заради Фъргюсън и заради Манчестър Юнайтед. От Борусия Дортмунд обаче казаха:" Не, това е". Това беше първият път, когато обмислях този ход, защото ако получите телефонно обаждане от сър Алекс Фъргюсън, за млад играч като мен, това беше нещо невероятно. Това беше специален ден за мен", сподели нападателят.

Левандовски също похвали Ливърпул и техния мениджър Юрген Клоп, който му бе треньор, когато двамата бяха в Борусия Дортмунд от 2010 година, докато нападателят премина в Мюнхен през юли 2014 година.

"Той е невероятен човек. Няма значение какво казва: вярвайте му. Всичко, което прави е от сърце", добави той.

"Преди имах много проблеми с езика на тялото си. Понякога трябваше да съм по-опасен. За мен това обаче никога нямаше да се случи. Трябваше да се променя. И това стана под ръководството на Клоп. Той ми казваше понякога, че не знае дали съм ядосан или щастлив. Никой не обича да променя нещо в себе си. Това не беше лесно. Но знаех, че искам да бъда по-добър играч и да премина към следващата стъпка в кариерата си", каза още Левандовски.