Отборът на РБ Лайпциг може да продаде защитника Даю Опамекано, но само, ако получи изгодна оферта. Смята се, че сериозен интерес към бранителя има от страна на Байерн Мюнхен, Манчестър Юнайтед, Ливърпул, Барселона и Реал Мадрид.

Според „Daily Mail“ в битката за 22-годишния централен защитник се включва и Челси. Мениджърът на „сините“ Франк Лампард взе 36-годишния Тиаго Силва миналото лято, но има желание дългосрочно да реши проблема в центъра на защитата.

Изпълнителният директор на Лайпциг Оливер Минтцлаф пък открито заяви, че клубът е склонен да се раздели с Упамекано, ако получат предложение, което ги удовлетворява финансово.

„Имаме много широк състав по отношение на качеството. Отново ще продадем водещи футболисти, ако финансово това е разумен ход и можем да се справим от спортна гледна точка. Когато помисля за Вернер, Куня, Кейта и Деме, изкарахме доста пари, а същевременно прогресирахме като отбор“, коментира Митцлаф.

„Инвестирахме много в отбора, няма съмнение в това, но вижте: настоящият състав имаше пазарна цена от по-малко от 250 милиона евро, когато тези футболисти дебютираха. В момента общата цена на отбора е около 550 милиона“, допълни той.

Според медиите в Англия продажбата на Упамекано няма да е въпрос на избор за Лайпциг, тъй като в договорът му има клауза за разтрогване на стойност 45 милиона евро. Още през лятото той се очаква да се присъедини към някой от гореспоменатите европейски грандове.