Жереми Фримпонг е в добра форма за Байер Леверкузен този сезон, със седем гола и девет асистенции в 35 мача, което според съобщенията е привлякло вниманието на Манчестър Юнайтед и редица други топ европейски отбори. Той е десен бек, но понякога е използван по-напред по терена от треньора на Леверкузен Шаби Алонсо, а Роналд Куман реши да не включва 22-годишния футболист в последния си избор за отбор на Нидерландия поради съмнения относно защитните му способности.

"Без Фримпонг? Това е заради системата, в която играем. Той играе почти като дясно крило. Десният ми бек трябва да може да се защитава добре на първо място и аз имам съмнения относно това", заяви Куман.

Юнайтед за първи път беше свързан с Фримпонг, след като Диого Далот получи контузия и пропусна няколко мача, като Аарон Уан-Бисака в момента е първи избор за десен бек на Ерик тен Хаг. Според Foot Mercato, "червените дяволи" също имат интерес към централния защитник на Монако Аксел Дисаси и са направили опит да привлекат французина, тъй като Тен Хаг се стреми да подсили своите възможности в отбрана.