Байерн Мюнхен е единственият шампион от големите европейски първенства, който е завършил сезон 2020/2021 с финансова печалба, сочи проучване на одиторската фирма KPMG. „Баварците“ са на плюс с 1.8 милиона евро след данъци и са с най-ниско съотношение заплати към оборот с 58 процента.

"Докато отварянето на трибуните и някои нови спонсорски договори носят оптимизъм, пандемията подчерта дебело колко крехка е футболната екосистема", казва директорът на KPMG по спортните въпроси Андреа Сартори.

Пример за горепосочените проблеми е италианският шампион Интер, който е на загуба от 245.6 милиона евро. Испанският Атлетико пък е минус 111.7 милиона евро.

Проучването сочи, че Манчестър Сити е повишил годишните си приходи със 17 процента до 644.2 милиона евро и така оглавява това класиране. Така английският шампион не само надскача за първи път в историята градския си съперник Манчестър Юнайтед, който е с 557 милиона, а и Байерн. Германците са изкарали 597.5 милиона по време на първия сезон в изцяло COVID-19 обстановка.