Суперзвездата на Ювентус Кристиано Роналдо може да се завърне в Манчестър Юнайтед през лятото, пишат медиите в Италия. 36-годишният нападател все още не е потвърдил плановете си да остане в Торино и през следващия сезон, което подхранва все повече спекулациите, че може да напусне в посока Реал Мадрид и Ман Юнайтед.

Смята се обаче, че по-реалистичният вариант пред Роналдо са "червените дяволи", тъй като испанстия шампион е готов да се насочи към Килиан Мбапе от Пари Сен Жермен или Ерлинг Халанд от Борусия Дортмунд. „Червените дяволи“ почти са си осигурили участие в Шампионската лига догодина след победата си над Тотнъм миналия уикенд. Европейски футбол на най-високо ниво ще означава повече пари на разположение на Оле Гунар Солскяер за трансфери това лято и според „Calciomercato“ Роналдо се е превърнал в основна трансферна цел.

Изданието твърди, че полузащитникът на Юнайтед Пол Погба може да бъде използван в сделката, като бъде пратен обратно в Ювентус, откъдето „червените дяволи“ го купиха през 2016 година за рекордна тогава сума. Самият CR7 пък показа доста бурно недоволството си от случващото се в момента при "баконерите" след победата над Дженоа с 3:1. 

„Calciomercato“ пише още, че Роналдо може и да остане в Италия. Причина за това са данъчните облекчения и по специално законът, според който чужденци, които живеят на Ботуша, могат да се възползват от възможността да плащат заместващ фиксиран данък в размер на 100 000 евро годишно за всичките си доходи, получени зад граница. Това включва спонсорски договори, имидж права, капиталови печалби и други. От тези пера Роналдо получава огромни суми, за които навсякъде другаде би плащал много по-големи данъци. Единствено във Франция португалецът може да се възползва от възможността да се освободи от 50% от данъците, но никъде другаде няма да има този бонус.

Възможен вариант остава и Пари Сен Жермен, където Роналдо може да замени Килиан Мбапе, в случай, че нападателят премине в Реал Мадрид. Френският шампион искаше и капитана на Барселона Лионел Меси, но изглежда все по-вероятно аржентинецът да остане в Барселона, така че собствениците на ПСЖ ще опитат да вземат другата звезда от подобен мащаб.

Източникът информира и за още една хипотеза, която обаче на този етап изглежда почти невъзможна. Тя гласи, че Роналдо би могъл да се завърне в Спортинг Лисабон, за което наскоро говори и неговата майка Долорес. Португалският гранд обаче по никакъв начин не може да си позволи финансово бившия си футболист, a и няма как да му предостави възможността да се бори отново за Шампионската лига и за „Златната топка“.