В Манчестър Юнайтед продължават с процедурата по продажбата на клуба, а един от основните кандидати – Сър Джим Ратклиф, вече има план за това кой да ръководи спортния аспект в клуба, ако успее да придобие контролния пакет акции настоящите собственици от семейство Глейзър.

The Independent твърди, че британският милиардер е набелязал Пол Мичъл, който да получи роля във футболната структура на INEOS в Манчестър Юнайтед. Мичъл, който в момента е спортен директор на френския Монако, вече потвърди, че ще напусне „монегаските“ след края на сезона и е готов  за завръщане в Англия.

Gulliver/GettyImages
65 снимки

Юнайтед обаче не е единственият клуб от Висшата лига, който се интересува от Мичъл. Големият им противник Ливърпул вече е провел разговори с него за това да стане спортен директор на „Анфийлд“, след като Майкъл Едуардс напусна през лятото, а неговият наследник - Джулиан Уорд, ще го последва след края на кампанията.

От INEOS вече имат представа как би изглеждал планът им, ако надделеят над другите кандидати за „червените дяволи“, най-вече катарския консорциум воден от Шейх Ясим бин Хамад Ал-Тани и Elliott Management.

Ратклиф смята, че Мичъл може да успешно да изпълнява ролята на главно лице в клуба, но все още не ясно каква точно би била неговата роля на „Олд Трафорд“. INEOS имаха възможност да следят отблизо работата на Мичъл, като се има предвид, че компанията притежава друг клуб от френската Лига - 1 Ница.