Преговорите за подновяване на договора на Лионел Меси с Пари Сен Жермен са били отложени, докато собствениците на клуба водят преговори за инвестиране в отбор от Висшата лига, съобщава The Mirror.

Собствениците на френския шампион от Qatar Sports Investments (QSI), водени от президента на ПСЖ Насер Ал-Келаифи, вече проведе разговори с президента на Тотнъм Даниел Леви в Лондон по-рано този месец относно възможността да направят миноритарна инвестиция в клуба от северен Лондон.

QSI са отворени за инвестиция в клубове от Висшата лига, но след тях не са Манчестър Юнайтед и Ливърпул, въпреки че и двата английски гранда търсят нови инвеститори, като Юнайтед иска да продаде изцяло тима.

БГНЕС
25 снимки

През ноември стана ясно, че американските собственици на Ливърпул искат да продадат клуба, а партньорът на FSG Сам Кенеди каза пред The ​​Boston Globe, че има „голям интерес“ към „червените“. Според The Athletic от FSG обаче вече не мислят за цялостна продажба на клуба, а по-скоро са готови да се разделят с малък дял от акциите си, макар че дори това не е нещо задължително, нито изглежда вероятно да се случи в скоро време. До момента американците не са получавали никаква официална оферта, така че от изданието подчертават, че остава отворен въпросът дали ако пристигне примамлива такава, това може още веднъж да промени плана им да запазят основния дял от Ливърпул.

Ситуацията на Юнайтед е различна, тъй като семейство Глейзър обявиха Юнайтед за продажба, тъй като искат да сложат край на 17-годишния им престой на „Олд Трафорд“. Глейзър търсят около 8 милиарда паунда, за да продадат „червените дяволи“, сума, която засенчва тези 2,5 милиарда паунда, платени от Тод Боули за Челси миналото лято.

Именно поредицата от срещи на Ал-Хелаифи с потенциалните клубове, в които QSI може да инвестира, го е накарало да измести приоритета си от подновяването на договора на Меси в ПСЖ за сметка на инвестицията в английски тим. Diario AS посочва, че все още не са започвали официални преговори относно подновяването на контракта на аржентинската звезда, чийто настоящ договор изтича след края на сезона.

Освен че притежава 100 процента от ПСЖ, QSI има и 22 процента дял в португалския клуб Спортинг Брага.