Президентът на Пари Сен Жермен Насер Ал-Хелаифи отрече появилите се информации, че консултира катарската групировка, която се опитва да купи Манчестър Юнайтед. Според някои публикации той е търсен за съвети от неговия сънародник шейх Джаким бин Хамад Ал-Тани, както и от семейство Глейзър, които са искали да убеди шейха да вдигне офертата.

“Пари Сен Жермен е моят клуб, в моето сърце, нямам нищо общо с Манчестър Юнайтед. Тези информации ме разсмиват. Аз съм катарец, нали? Ако хората поискат мнението ми, ще го споделя. Говоря с всички, не само с Манчестър Юнайтед. Ще им споделя опита си”, заяви Ал-Хелаифи в Истанбул, където имаше среща на Асоциацията на европейските клубове.

Той допълни, че приветства нови инвестиции във футбола: “Аз искам най-доброто за европейските турнири. Ако е в рамките на правилата, защо не? Не само катарци, а всички”.

Ал-Хелаифи коментира и решението на Ювентус да се оттегли от проекта за Суперлигата: “Това е умно решение от тяхна страна. Там няма бъдеще. Те губят време, енергия и пари. Има логика да се завърнат към семейството. Всеки прави грешки, но умните хора осъзнават грешките си и ги поправят. Ние приветстваме завръщането на всеки, който е осъзнал грешките си”.