Бившият футболист на Пари Сен Жермен Бенжамен Стамбули разкри любопитни подробности за комуникацията си със Златан Ибрахимович по времето, когато двамата се подвизиваха с фланелките на френския гранд. Стамбули и Ибра изкараха само един сезон заедно /2015-2016/ преди и двамата да напуснат тима.

Моу сложил "железния анцуг" на Ибра заради конфликт

27-годишният французин, който в момента играе за Шалке, определи бившия си съотборник като добър анализатор и умел манипулатор.

"Бяхме заедно на физиотерапия и гледахме новините по телевизията. Златан ме помоли да му преведа, защото видя, че се излъчва нещо за него. Обясних му какво се казва, а то гласеше, че Златан е кралят на Париж. Помислих, че това ще го зарадва, тъй като беше страхотно, че хората го обичат толкова много. Но той изобщо не реагира според очакванията ми", спомня си Стамбули.

"Златан беше толкова ядосан, че буквално ме застреля с думите: "Какво по дяволите? Аз не съм крал, аз съм бог". Този човек е напълно луд", допълва още футболистът на Шалке.

Ибра: Ако искам, ще играя на Световното

"Характерът му, силата му на терена и лидерските му качества, го характеризират като нападател. Той е невероятен човек, който прочита ситуациите по-бързо от всеки друг. Златан е много умен и те пробва във всяка удобна ситуация, за да те анализира. Той обича да си играе с теб и способен да контролира някои хора, както на него му харесва", смята още Стамбули.