Защитникът Ерик Баи, който през последните шест години беше в Манчестър Юнайтед, разкри, че неправилно е бил пренебрегван в тима на „червените дяволи“. Котдивоарецът бе преотстъпен в Олимпик Марсилия, след като реши да напусне „Олд Трафорд“ заради малкото шансове, които получаваше в последно време.

Според Баи мениджърите на тима видимо са фаворизирали английските национали, което според „Daily Mail“ е директна атака към Хари Магуайър.

Guilliver/GettyImages
36 снимки

„В този клуб трябва да се спре да се дава предимство на англичаните, за да могат всички да получават шансове. Необходимо е в съблекалнята да се създаде конкуренция. Винаги съм оставал с впечатлението, че националите на Англия са с предимство“, заяви Баи, цитиран от „Times“.

„Такова нещо не се случва в Челси или други клубове от Висшата лига. Някои футболисти приемат за даденост, че ще са титуляри, а това отслабва отбора. За щастие, Ерик тен Хаг (б.р. - новият мениджър на Юнайтед), е човек с характер и се надявам, че ще успее да промени това”, добави защитникът.

Баи призна, че при идването си Тен Хаг го е помолил да остане.

„Засякохме се, когато той беше дошъл, за да подпише договора си в края на миналия сезон. Даже вече си събирах нещата, когато той ме видя и говорихме. Обеща да даде шанс на всеки. Съгласих се да отида с тима на турне през лятото и той наистина спази обещанието си, но аз не исках да оставам повече в Манчестър. Искам да играя всяка седмица и да се чувствам важен. Надявам се да си върна увереността“, завърши той.